Aiheet

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Huovutusyllätys

Aina ei mene niinkuin Strömsöössä... 
Neuloin punaisesta Spire villalangasta hiippapipon, mutta pesukoneessa huovuttaesssa se kutistuikin niin paljon että mahtuu vain nukelle tai nallelle! 
Huovutetut hatut
Vasemmalla itselleni sopivan kokoinen pompulapipo, ja oikealla mini hiippahattu. Molemmissa ihan sama lanka, mutta toisessa kaksinkertaisena ja toisessa yksinkertaisena. 
Neulottu hippahattu

Hiippahattu ennen huovutusta
Hiippahattu on neulottu yksinkertaisesta ohuesta Spire-villalangasta (pyöröpuikoilla sileää neuletta). Reunassa ja hiipan kärjessä on seassa viininpunaista hapsulankaa, ja välissä efektinä jotain sekoitelankaa. Hattu oli tässä vaiheessa todella reilun kokoinen! Päätinkin piirtää siitä kaavat mainoslehtisen sivuun, niin voisin verrata kokoa huovutuksen jälkeen. Olin mitoittanut koon niin että se olisi suunnilleen sopivan kokoinen jos se huopuu normaalit 30-40%? 
HUPS!
No näin siinä kävi! Pesukoneesta tuli pikkiriikkinen hattu. Tosin ihanan värinen ja hauskan mallinen, sekä hyvin ja tasaisesti huopunut. Mutta hattu mahtuu vain nukelle :-) Kuvasta näkee kuinka paljon hattu huopui, alla paperikaava minkä kokoinen hattu oli ennen huovutuspesua. Ympärysmitta on kutistunut alle puoleen, ja pituudestakin on mennyt melkoisesti kasaan. 


Mitä tästä opin: huovutus on aina yllätyksiä täynnä, lopputulosta ei voi koskaan 100% hallita. Ehkä tässä piirteessä piilee myös huovutuksen viehätys. Voit vaikka kuinka paljon suunnitella, mitata ja laskea... mutta koskaan et voi olla ihan varma lopputuloksesta! 


Nyt puikoilla on jo uusi hattu tästä samasta langasta (vihreänä) ja odotan mielenkiinnolla millainen siitä mahtaa tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti