Aiheet

perjantai 11. marraskuuta 2011

Viimeistelyä vaille ja uutta tulossa

Tekeillä
Kotona on niin useita keskeneräisiä töitä että niitä ei uskalla edes laskea! Silti on aloitettava jo taas jotain uutta... no kun se inspiraatio ja idea oli just päällä! 


Aloitin neuloa punasävyisistä Spire-villalangoista hattua jonka huovutan myöhemmin pesukoneessa. 
Pientä viimeistelyä vailla on ruskea puuvillainen pipo isännälle, siitä pitäisi päätellä langanpäät ja ommella takasauma kiinni. Ja aion tehdä siihen vielä fleece-vuoret että korvat ovat paremmin tuulensuojassa. 
Harmaissa siili-lapasissa olisi myös langanpäät päättelemättä, sivusauma ompelematta ja siilin silmät + nenä ommeltava. 


Hatun ensimmäiset kerrokset

Spire-villalankaa kolmea eri punaista + hapsulankaa
Hypistelin tänään Kädentaito messuilla lukemattomia erilaisia huovutettuja hattuja, myssyjä, kypäröitä, läppäpipoja... Paljon kivoja ideoita, osa todella yksinkertaisia ja helppoja (mietinkin että miks mä en tee tollaisia simppeleitä?), osa todella taidokkaita ja materiaalin hallinnan vaativia. 
Nyt päässä yhdistyi siis omat vanhat ideat paariin uuteen: pyöröpuikot suihkimaan! Loin kirkkaanpunaisella langalla 120 silmukkaa pyöröpuikoille. En ole ennen tästä Spire langasta tehnyt mitään, niin että kokeiluksi menee koon ja kutistumisen suhteen. Aikuisen hattu oli mielessäni, mutta katsotaan sit lopputulosta ja päätetään myöhemmin mikä tästä tulikaan! 
Neuloin ensimmäisen kerroksen oikein, ja yksinkertaisella langalla. Sitten otin mukaan 2. krs:lle hieman tummemman sävyisen punaisen langan ja jatkoin aina oikein pyöröneuletta kaksinkertaisella langalla. Jatkan pyöröneuletta n 3cm ja sitten vähennän vähän silmukoita (esim joka kymmenes silmukka kerroksella), näin hatun reunasta tulee vähän leveämpi kuin kupu-osasta, ja reunan voi vaikka taittaa lieriksi. En tiedä vielä miten tämä hattu tästä jatkuu? Varmaankin vaihdan jossain välissä tuohon kolmanteen väriin, eli tummaan viininpunaiseen. Ja kuvassa näkyvää hapsulankaa tulee ehkä johonkin vähän koristeeksi? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti