Aiheet

maanantai 7. marraskuuta 2011

Rannelämppärit + pipo

Olen neulonut paljon erilaisia ja eri mittaisia rannelämppäreitä ystäville, mutta nyt sain vihdoinkin tehtyä yhdet ihan itselleni! Tarve oli ilmeinen kun kylmä tuuli puhalsi takin hihoista sisään ja lyhythihainen paita ei paljon lämmitä. Näissä lämmittimissä mittaa siis ihan kyynärpäästä sormiin asti. Lanka on ohutta mutta lämmintä; Gjerstal Frost, 75% superwash ull + 25% polyamidia.
Pätkävärjätty lanka näytti kerällä lystikkäältä, enkä osannut aloittaessa yhtään kuvitella miltä se näyttää neulottuna? Silmukoita rannelämppäreissä oli 48, ja sillä silmukkamäärällä kuviosta tuli ohutta raitaa kuten kuvasta näkee. Koko matka on resorineulosta eli kaksi oikein ja kaksi nurin, peukalolle jätin toki reiän.
Yksi kerä lankaa (50g) riittikin rannelämppäreihin, eli päätin tehdä toisesta kerästä pipon, niitähän ei voi koskaan olla liikaa! Ja odotin mielenkiinnolla millainen "kuvio" eri väreistä pipoon tulee.
Neloin pipoon ensin muutaman sentin 2o-2n resoria, ja sitten lisäsin vähän silmukoita ja neuloin pyöröpuikoilla oikeaa sileää neulosta. Uskomatonta miten erinäköinen tästä tuli vaikka lanka on ihan samaa! 
Ei ollut eilen kyläreissulla sukkapuikkoja mukana, niinpä en kaventanut pipon päälaella silmukoita, vaan neuloin pipoon reilusti pituutta niin että sen voi vetää kurttuun ja kiinni virkatulla nauhalla. Nauhoille tein reiät neulomalla (2 oikein yhteen ja langankierto = reikä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti