Aiheet

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Punainen Pompula Pipo

Huovutettu pipo
Viime viikolla aloitettu punainen pompula pipo on valmis! Tämä siis se Spire langasta neulottu (kaksinkertaisesta langasta), ja sitten pesukoneessa 40° huovutettu. 
Pyöröpuikolle loin 120 silmukkaa, ja neuloin sileää oikeaa neuletta ympyränä. "Pompulat" on neulottu matkan varrella, ei siis lisätty jälkikäteen. Pompulat näkyvät paremmin tuossa valmiissa huovutetussa hatussa. 
Hatun yläosa on neulottu samasta langasta, tummemmistä punaisen sävyistä, ja välissä on pari kerrosta keinokuituisesta efektilangasta. 
Päälaen kavennukset on tehty neulomalla 2s yhteen oikein tasaisin välein. Kun pyöröpuikot kävivät ahtaaksi, vaihdoin työn sukkapuikoille ja neuloin niillä loppuun. 
Neulotun hatun korkeus oli ennen huovutusta 36 cm ja huovutuksen jälkeen 21cm. Ja ympärysmitta keskikohdasta ennen huovutusta 64cm, ja huovutuksen jälkeen 52cm. Normaali 40° kirjopesuohjelma siis kutisti pipoa kohtalaisen paljon! Märän pipon pistin koneesta otettua lasten jalkapallon päälle kuivumaan, niin muoto pysyi kauniin pyöreänä. 
Hyvin on päähän sopiva, ja pidän noista väreistäkin. Onnistunut tekele siis omasta mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti