Aiheet

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Hassu hatuntekijä

Tämä vihreä hattu on neulottu samasta Spire villalangasta kuin aiemman postauksen punaiset hatut. Ja huovutettu pesukoneessa. 

Ohjetta tähänkään hattuun ei ole, käytin mielikuvitusta ja rupesin vaan neulomaan. Sivuosa on neulottu "poikittain" koska niin oli helpoin tehdä nuo pystyraidat, ja ommeltu sauma sitten kiinni, niin että siitä syntyi rengas (suikaleen pituus oli n. 92 cm). Poimin silmukat toisesta reunasta ja neuloin lakikappaleen vaalenvihreällä koko ajan kaventaen. Ja sitten poimin silmukat toisesta reunasta ja neuloin siihen tummanvihreällä lierin koko ajan lisäten silmukoita. Lierin reunaan neuloin kirkkaan punaisella muutaman sentin ja sitten päättelin silmukat. Lieri oli ennen huovutusta noin 9 cm leveä. Ja koko hatun korkeus n. 40 cm. Eli aiemmista huovutuskokemuksista tiesin että tämä lanka tulee huopumaa ja kutistumaan pesukoneessa tosi reilusti! 
Huovutettu hattu

Hassu huopahattu

Neulotun hatun pesin 40 C ohjelmalla, ja venytin märän mytyn käsin oikeaan muotoon. Hattu sai kuivua kattilan päällä ja sai näin lopullisen muodon. 


Pidän tämän hatun pirteistä väreistä! Ja muoto on vähän sarjakuvamaisen HASSU, tällä voi ainakin ilahduttaa kanssakulkijoita katukuvassa. 

1 kommentti:

  1. Hei ihana tämäkin hattu - sanat vaan loppuu kesken kun näitä ihastelee!!!! terkuin Aiku4-Leena

    VastaaPoista