Aiheet

maanantai 12. joulukuuta 2011

Kauluri yhdessä illassa

Kaikkien muiden keskeneräisten käsitöiden keskellä en malttanut olla neulomatta tätä kauluria kun löysin sopivat langat omasta ryöppyävästä lankavarastostani! Paksusta ja pehmeästä langasta tämmöinen yksinkertainen pikakauluri syntyy yhdessä illassa. Tämän osaa aloittelijakin, ja pidempään harrastaneelle tämä käy rentouttavasta välipalasta.


Varastostani siis löytyi 4x100g muhkeaa lankaa: Sirdar Denim ultra, Mega Chunky with Cotton and Wool. Kaksi kerää oli luonnonvaaleaa pienillä roskan näköisillä pilkuilla, ja 2 kerää kirjavaa joista tuli neuloessa hauskat kuviot. 
Neuloin ensin pari pipoa (joista kuvia myöhemmin) eli lankaa jäi kauluria varten pari vajaata kerää vaaleaa sekä yksi 100g kirjavaa lankaa. 

Loin n. 70 silmukkaa numero 8 pyöröpuikoille. Silmukkamäärää voi pienentää tai suurentaa sen mukaan millaisen kaulurin haluaa. Pitkän kaulurin voi kietaista useamman kerran kaulan ympäri, ja tiukempi toimii kaulurina vaikka takin alla. Tästä langasta neuloessa yksi silmukka on n. 1 cm, eli on lapsellisen helppo laskea haluttu silmukkamäärä! Tästä halusin sellainen sopivan maltillisen kokoisen, jota voi pitää vaikka sisällä jos kylmä kolottaa niskaa ja hartioita. 


Neuloin aluksi kaksi kerrosta joustinneuletta (yksi oikein - yksi nurin) jotta reuna ei lähde rullaantumaan. Ja sitten jatkoin sileää oikeaa neuletta. Työtä oli helppo neuloa pyöröpuikoilla, pisteli vaan vauhdilla menemään aina oikein neuletta tv:tä katsellessa. Paksusta langasta ja suurilla puikoilla syntyy valmista todella nopeasti!
Kun vaalea vajaa lankakerä loppui, vaihdoin kirjavaan lankaan, josta tulikin hauskat kuviot kaulurin keskelle. Kirjavan langan loputtua vaihdoin taas vaaleaan lankaan, ja neuloin sillä loppuun asti eli niin pitkään kun lankaa riitti. Neuloin taas kaksi viimeistä kerrosta joustinneuletta. Huom: Muista jättää tarpeeksi lankaa päättelykerosta varten!
Valmis kauluri
Tervetuloa talvi ja pakkanen, nyt on lämmin ja ihanan pehmeä kauluri käyttövalmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti